NL | FR
Overzicht van het jaarlijkse congres van de Belgische vereniging voor cardiologie
  • Christiaan Vrints

Het aprilnummer van het Tijdschrift voor Cardiologie brengt traditiegetrouw een overzicht van een geselecteerd aantal sessies van het jaarlijkse congres van de Belgische Vereniging voor Cardiologie (BSC). Naast de symposia die doorheen het jaar door de diverse werkgroepen van de BSC worden georganiseerd, is het jaarlijkse Belgische congres naast een grote opportuniteit om op korte tijd een update te bekomen over de vooruitgang in de diverse onderzoeksgebieden van de klinische cardiologie ook een trefpunt om collega's van het hele land te ontmoeten en te horen wat er reilt en zeilt in de belangrijkste cardiologische centra van het land.

In dit nummer vindt u verslagen van de sessies georganiseerd door de werkgroepen voor hartfalen, congenitale hartafwijkingen bij volwassenen, basis cardiovasculair onderzoek, acute cardiologie, cardiogenetica, cardiovasculaire preventie en revalidatie. Dit nummer brengt ook een verslag van twee sessies ondersteund door de farmaceutische industrie. Een eerste sessie behandelde de complementaire rol van de cardioloog en de nefroloog in de gecombineerde aanpak van hypertensie, hartfalen en nierfalen vooral in aanwezigheid van comorbiditeiten. In de tweede sessie werd uitgeweid over hoe de aanpak van coronaire risicofactoren kan worden verbeterd om de last (burden) van cardiovasculaire aandoeningen in de samenleving te verminderen. Zoals in voorgaande jaren waren de sessies van een hoogstaand niveau, maar ook gericht op de dagelijkse klinische praktijk.

De hoofdredactie wenst u veel leesplezier.

Niets van de website mag gebruikt worden voor reproductie, aanpassing, verspreiding, verkoop, publicatie of commerciƫle doeleinden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Het is ook verboden om deze informatie elektronisch op te slaan of te gebruiken voor onwettige doeleinden.