NL | FR
Nieuw bloed
  • Christiaan Vrints

Het novembernummer van het Tijdschrift voor Cardiologie brengt traditiegetrouw een overzicht van het jaarlijkse congres van de Europese Vereniging voor Cardiologie, dat dit jaar plaatsvond in het RAI congresgebouw in Amsterdam van 25 tot 28 augustus en weer interessante inzichten heeft gebracht.

Het Tijdschrift voor Cardiologie heeft als doel de Belgische cardiologen en aanverwante gezondheidswerkers op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen in de cardiologie, voornamelijk door verslaggeving van presentaties en lezingen, gegeven tijdens symposia en congressen, onder andere van de Belgische Vereniging voor Cardiologie en haar werkgroepen en de Europese Vereniging voor Cardiologie en haar associaties. Daarnaast vindt u hier ook korte reviews gericht op algemene cardiologen terug en brengen we ook gevalsvoorstellingen die relevant zijn voor de algemene klinische cardiologische praktijk.

De artikels en congresverslagen in het Tijdschrift worden uiteraard niet geschreven door journalisten, maar door vrijwilligers in het vak. We moedigen ook jonge cardiologen aan om te schrijven, die op deze manier kritisch leren luisteren en rapporteren over presentaties op wetenschappelijke bijeenkomsten en congressen. Ondanks dat hun bijdragen in het Tijdschrift niet gelden als een wetenschappelijke publicatie, kunnen ze wel meetellen als bewijs voor de ontwikkeling van hun vaardigheden qua professionalisme. Ook de reviews en de redactionelen geschreven door experten gebeuren belangeloos als academisch dienstbetoon ten behoeve van de Belgische cardiologen.

Het Tijdschrift heeft nood aan nieuw bloed om de werking voort te zetten. Als resultaat van een recente oproep verwelkomen we met trots de komst van drie cardiologen, met elk hun eigen specialiteit, die als adjunct-redacteurs de hoofdredactie zullen ondersteunen:

  • Dr. Jimmy Jacobs - ZNA, Antwerpen
  • Dr. Raymond Kacenelenbogen - UMC Sint-Pieter, Brussel
  • Dr. Jerrold Spapen - Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst

Zij zullen mee hun schouders zetten onder het Tijdschrift door onderwerpen aan te brengen en mee te waken over de kwaliteit. We kijken uit naar een mooie samenwerking.

Prof. dr. Guy Van Camp, werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst, verlaat de hoofdredactie om zich aan andere uitdagingen te wijden. Wij danken hem voor de jarenlange gedreven en inspirerende inzet.

Niets van de website mag gebruikt worden voor reproductie, aanpassing, verspreiding, verkoop, publicatie of commerciƫle doeleinden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Het is ook verboden om deze informatie elektronisch op te slaan of te gebruiken voor onwettige doeleinden.